EHBO vereniging Heerle-Wouw
Op een EHBO-cursus leert u wat moet worden gedaan, maar ook wat moet worden nagelaten, wanneer u in aanraking komt met slachtoffers van een ongeval.
Rozenhof 17 4725AK Wouwse Plantage
(0165) 379538
info@ehbo-heerlewouw.nl
http://www.ehbo-heerlewouw.nl


Gym voor ouderen 
Er zijn twee groepen gym voor ouderen. Op dinsdagavond en op donderdagmorgen.
Contactpersoon: Roos van der Meulen
Eroosvdmeulen@icloud.com


Harmonie Juliana
Harmonie Juliana bestaat uit twee onderdelen:

  • Het jeugdorkest onder leiding van Jan Stroop.
  • De harmonie onder leiding van Ko van Driel.

Contact: Els Oomen
(0165) 303702
elsoomen@online.nl
Bep Rommens: (0165) 304024


Muziekclub Heerle 
De muziekclub bestaat uit amateurmuzikanten die samen muziek maken op verschillende instrumenten. Daarnaast is het mogelijk een cursus of workshop te volgen.
Kijk op de website van de Muziekclub voor het actuele aanbod.
Contactpersoon: Wilfred Wayop.


Parkinson Café
Iedere eerste donderdag van de maand komen mensen met Parkinson en hun mantelzorgers of familieleden bij elkaar. Er wordt aan de hand van een thema rondom Parkinson met elkaar gesproken.


RK Gemengd Zangkoor H. Gertrudis
Het Gemengd Zangkoor H. Gertrudis verzorgt de zang tijdens de missen in de kerk in Heerle.
Inlichtingen: C. Akkermans
(0165) 302296


Sint Nicolaascomité Heerle
Het Sint Nicolaascomité Heerle bestaat uit ruim 20 enthousiaste leden en organiseert jaarlijks de intocht van Sint Nicolaas in Heerle. Inlichtingen: S. de Kok-Joossen
(0165) 304026
sncheerle@gmail.com
http://www.heerle.info/verenigingen-stichtingen/st-nicolaascomite-heerle


De stamtafel
Een activiteit in samenwerking met Stichting Groenhuysen. Het is op elke woensdag van 10.00 tot 16.00 uur dé ontmoetingsplek voor ouderen. U kunt bij ons terecht voor een kopje koffie, een goed gesprek, leuke activiteiten en eventueel een gezonde maaltijd. U hoeft u niet aan te melden om aan te sluiten. U bent altijd welkom! De koffie staat altijd klaar. Loopt u eens bij ons binnen?

Vocaal Ensemble Vivace
Een ensemble bestaande uit 14 dames, die graag zingen. We repeteren elke dinsdagavond in Heerle vanaf 20.00 uur. We hebben jaarlijks een voorjaars- en kerstconcert. Ook treft u ons aan bij het opluisteren van diensten of zomaar ergens in de stad.
Inlichtingen:
C. J. M. Heijnen-Dekkers
(0165) 303466


Volksdansen 55+ 
Op dinsdagmiddag is er in de Schalm een volksdansgroep.
Contactpersoon: Roos van der Meulen
roosvdmeulen@icloud.com


Volkstoneel Heerle
Het Volkstoneel is een toneelvereniging in Heerle met 21 leden. Er wordt in principe op maandagavond gerepeteerd, een aantal weken voor de uitvoeringsdatum komt ook de donderdagavond er als repetitieavond bij. Wie graag eerst eens kennis wil maken met de vereniging, mag contact opnemen met Erik Dellevoet.
E edellevoet@hotmail.com

Laatste nieuws:

Het plattelandsblijspel ‘Bokkesprongen’ van het Volkstoneel uit Heerle is onder een slecht gesternte geboren. Konden wij in de vorige editie van ‘De Krant’ nog melden dat de voorstelling eind oktober gespeeld zou worden, nu is de uitvoering uitgesteld naar 31 maart en 1 april 2023.

Een van hoofdrolspelers blijkt door persoonlijke omstandigheden niet mee te kunnen doen en op korte termijn kon niemand van de leden zo snel deze hoofdrol overnemen. ,,We hebben daarom besloten om het stuk op vrijdag 31 maart en zaterdag 1 april op de planken te brengen”, zegt Adri Brouwers van de vereniging. Twee jaar geleden zou het blijspel al gespeeld worden in het kader van het 75-jarig jubileum van het Volkstoneel.

KBO Afdeling Heerle/Moerstraten

De 1e woensdag van de maand is het bingo en de 4e woensdag van de maand is het kaarten. Bingo: We spelen 8 rondjes bingo. De kosten zijn € 3,– per plankje/ kaart.  Iedereen is van harte welkom. Kaarten: inleg is € 3,– p.p. .  bij het rikken winnen de 5 beste een prijs en bij het jokeren de 3 beste. Hier is ook iedereen welkom. Bij beide activiteiten is er een verloting met leuke prijzen. E kboheerlemoerstraten@outlook.com


Kinderkafee en Tienerkafee

Jaren geleden heeft een aantal vrijwilligers uit Moerstraten het initiatief genomen om een danskafee op te starten in de Parelmoer, Moerstraten. Helaas moesten ze afscheid nemen van dit geweldig kafee. Een aantal vrijwilligers in Heerle vond dit zo jammer dat ze samen met buurthuis de Schalm Het danskafee nieuw leven inblazen. Met als resultaat dat op 18 februari 2022 het eerste Danskafee op Hèrel zijn deuren gaat openen, in buurthuis de Schalm. Voor alle schoolgaande jeugd van groep 1 TM de brugklas. Hou de facebookpagina F Hetkinderkafee in de gaten voor meer informatie. Het is de bedoeling om minimaal 4 keer per jaar een activiteit te organiseren. Meer informatie bij Pierre Kerstens 06-51316983.

Laatste nieuws: met ingang van 2023 zal de doelgroep uitgebreeid worden, dan zal er na de basisschool en brugklas groepen ook Tienerkafee worden georganiseerd.

Open inloopmiddag op de eerste zondag van de maand

Het kan een wandeling zijn, een expositie, een lezing of een film, maar een saaie zondagmiddag krijgt ineens meer kleur als er wat te doen in het Dorpshuis, laagdrempelig, zomaar binnen lopen gratis kopje koffie of thee…