Iedereen is weer van harte welkom op het terras van Gastvrij De Schalm bij de kerk in Heerle

in verband met vakantie is Gastvrij de Schalm van 31 juli tot 11 augustus alleen geopend op woensdag, donderdag en vrijdag. Van 11 tot 16.00 uur.

Categorie: De Krant regio Wouw dd. 26 mei 2021 (790)

Okan, Jan Brouwers en Sjef

Sinds 28 april is ook bij Gastvrij De Schalm in Heerle het terras weer open, uiteraard onder restrictie van de geldende maatregelen van het RIVM. Hier is heel lang naar uitgekeken. Op 1 januari 2020 werd Jan Brouwers de nieuwe uitbater/beheerder van Gastvrij De Schalm in de  kerk in Heerle. Helaas kwam na enkele maanden het coronavirus, waardoor een sluiting volgde. Een financiële buffer was er daardoor nog niet opgebouwd. In de zomer van 2020 is de horeca nog een korte tijd open geweest, maar al snel daarna ging helaas alles weer dicht.

Gastvrij De Schalm is toen overgegaan op het afhalen van broodjes en schotels. Het afhalen blijven we doen. Iedereen die Gastvrij De Schalm de afgelopen periode heeft gesteund door een lekker broodje of een schotel af te halen, heel hartelijk bedankt.  

En dan nu eindelijk …………. na maanden van sluiting kunnen we gelukkig weer open, ook al is het nog beperkt. Welkom op ons terras!!!

Bij Gastvrij De Schalm zijn enthousiaste medewerkers met een beperking en vrijwilligers werkzaam. Mensen die graag in de horeca willen werken als dagbesteding met pgb kunnen zich nog aanmelden via JBZorg, tel 06 4257 2883. Inwoners uit Heerle of omliggende dorpen die een handje willen toesteken als vrijwilliger zijn uiteraard ook altijd welkom, informatie via de uitbater/beheerder Jan Brouwers.

Zodra de maatregelen verder versoepeld worden, hopen we bij minder mooi weer ook weer gasten binnen te kunnen ontvangen in het horecagedeelte van de kerk. Het is zeker de moeite waard om eens te komen kijken hoe de kerk van Heerle is omgebouwd tot een multifunctioneel dorpshuis. Omdat Gastvrij De Schalm gevestigd is in het dorpshuis, mogen we inmiddels wel open voor activiteiten die gericht zijn op kwetsbare doelgroepen. Dit met name om voor de kwetsbare doelgroepen eenzaamheid te verminderen en om betrokken te blijven bij de maatschappij. Dit geldt onder andere voor leden van de KBO en de Stamtafel. Verder is het dorpshuis ook geopend voor uitvaarten.

In het dorpshuis zijn verschillende ruimtes die te huren zijn voor vergaderingen of door verenigingen. Bij alle bijeenkomsten kan gebruik gemaakt worden van de inpandige horeca van Gastvrij De Schalm. Voor informatie over de mogelijkheden voor zaalverhuur en voor een zaalreservering kunt u een email sturen naar planning@dorpshuisheerle.nl.

Proost op een mooie, zonnige en gezellige zomer en we zien u binnenkort graag op ons terras. 

het team: Roy, Matthijs en Stef samen Jan Brouwers

Groter terras bij dorpshuis De Schalm in Heerle

HEERLE – Met de openstelling van de terrassen in het vooruitzicht heeft Jan Brouwers, de beheerder van dorpshuis De Schalm in Heerle, bij de gemeente de vraag weggelegd om zijn terras uit te mogen breiden.

Dat terras ligt nu voor de kerk in Heerle, maar daar is voldoende ruimte om extra stoelen en tafels te plaatsen. ,,Ik heb mijn laatste spaargeld uitgegeven om extra meubilair aan te schaffen. Na gesprekken met enkele ambtenaren bleek dat de gemeente er eigenlijk geen bezwaar tegen heeft”, zegt Brouwers. Het terras bij De Schalm is het enige in het centrum van het dorp en door Heerle lopen verschillende fietsroutes.

Te springen om weer te bedienen

Brouwers heeft enkele mensen met een beperking die werkzaam zijn in De Schalm en zij staan te springen om eindelijk eens gasten te bedienen en van koffie of een drankje te voorzien.

,,Ik ben blij dat er iets gebeurt, want ik kreeg natuurlijk geen bijdrage van het Rijk, omdat ik over 2019 geen cijfers had, want toen was ik geen beheerder. Ondertussen is het dorpshuis al tien maanden gesloten en het is aan het bestuur te danken dat ik het hoofd boven water kon houden”, geeft Brouwers aan.

Ik heb mijn laatste spaargeld uitgegeven om extra meubilair aan te schaffen Jan Brouwers

Opening

Hij heeft ondertussen ook al een activiteit bedacht om de opening van De Schalm luister bij te zetten, want ook die ging begin 2020 niet door. Dat moet gebeuren met een expositie van twee kunstenaars, Simon van Merriënboer en Myrthe van der Gaag van Myrthe’s Art uit Roosendaal. Daarnaast heeft hij een bloemkunstenaar op het oog.

Brouwers hoopt dat alles snel weer normaal zal zijn, want in de agenda prijkt op 12 juni een optreden van de band Uriah Heep met een uitwijkmogelijkheid naar 10 juli.

Plannen genoeg dus, maar afgelopen jaar heeft hij zich vooral bezig gehouden met het oppimpen van het dorpshuis en het uitbreiden van afhaalpakketten met name van La Trappe-producten.

Wat is een gemeenschapshuis zonder bar? Buiten een ruimte om te vergaderen of allerlei activiteiten te ontplooien, wil je als gebruiker tijdens je vergadering toch een kop koffie kunnen genieten of na afloop nog wat na kunnen praten onder het genot van een drankje. Gelukkig is deze kerk gezegend met een barruimte en daar is een breed assortiment te verkrijgen.

De bar is overigens door het dorpshuis verpacht en de horeca activiteiten worden verzorgd door een zelfstandig ondernemer. Uw gastheer is sinds 1 januari 2020 Jan Brouwers.

en het is overduidelijk dat Jan er zin in heeft!!