Beste inwoners van Heerle en omgeving,

In deze nieuwsbrief vertellen we u graag over de Boekspot. U bent van harte welkom!

Lekker lezen!

Lezen is leuk! Door te lezen, beleven kinderen avonturen en ontdekken ze nieuwe werelden. Op school lezen ze elke dag, maar ook thuis is het leuk om te lezen! In de vakantie is het extra belangrijk dat de kinderen thuis lezen, zodat ze blijven oefenen met alle nieuwe letters en woorden die ze het afgelopen jaar hebben geleerd. Door 15 minuten per dag te lezen (of voorgelezen te worden) vergroten ze al hun woordenschat.

Wat is de Boekspot?

De Boekspot is een ‘buurtbieb’, opgericht door enkele inwoners van Heerle in samenwerking met de Leefbaarheidsgroep en de bibliotheek. In Buurthuis De Schalm (in de kerk) staat een kast met boeken voor kinderen en volwassenen, zoals gloednieuwe kinderboeken en voor de middelbare scholieren literatuurboeken ‘voor de lijst’. Er is een aparte plank vol met boekjes voor kinderen die net leren lezen (eind groep 2 en begin groep 3). Ook hebben we een paar cd’s, dvd’s, puzzels en spelletjes.

Hoe werkt de Boekspot?

Alle boeken zijn gratis te leen. U of uw kind hoeft zich niet aan te melden of in te schrijven en er wordt ook niets geregistreerd. U bepaalt dus zelf welke boeken u meeneemt en wanneer u ze weer terugbrengt. De openingstijden van de Boekspot zijn hetzelfde als die van Gastvrij De Schalm. Dat betekent dat u doordeweeks overdag bijna altijd in de Boekspot terecht kunt, en soms ook ’s avonds of in het weekend. Dus als de deur open staat, bent u van harte welkom!

Lenen is gratis. Aanmelden, inschrijven of registreren is niet nodig. Loop eens binnen en kijk of er iets voor u bijstaat.

U bent van harte welkom!

Voorleesuurtje

Ongeveer een keer per maand is er een voorleesuurtje in de Boekspot. De verhalen zijn vooral gericht op kinderen van groep 1 t/m 4, maar ook jongere en oudere kinderen zijn van harte welkom. We sluiten meestal aan bij een thema, zoals lente of herfst, en maken daar na het voorlezen vaak een kleurplaat of knutselwerkje bij. Ook het voorleesuurtje is gratis en aanmelden is niet nodig. (Groot)ouders/verzorgers zijn ook van harte welkom! Voor vragen of opmerkingen kunt u terecht bij Marieke Muijs, moeder van Ise (groep 5), Yannick (groep 2) en Sven (groep 1).

Agenda voorleesuurtje, woensdag van 14:00-15:00                       

Woensdag 12 oktober 2022 14.00-15.00 uur
Woensdag 23 november 2022 14.00-15.00 uur
Woensdag 11 januari 2023 14.00-15.00 uur
Woensdag 15 februari 2023 14.00-15.00 uur
Woensdag 22 maart 2023 14.00-15.00 uur

Oproep vrijwilligers

Vindt u het leuk om zelf een keer voor te lezen? Of heeft u een ander leuk idee? Laat het ons weten! Kom eens langs, spreek ons aan of kijk op www.heerle.info/verenigingen-stichtingen/boekspot-heerle.

Oproep boeken

Heeft u boeken die u zelf niet meer leest en zijn deze nog actueel en mooi? Dan verdienen ze een plekje in de Boekspot! We zijn vooral op zoek naar kinder- en jeugdboeken, romans en literatuur ‘voor de lijst’.

 

De Boekspot is open tijdens de openingstijden van Gastvrij De Schalm

We zien u graag in de Boekspot!