de Boekspot mag weer open! Vanwege de maatregelen alleen met toezicht! Dus jullie zijn van harte welkom op zaterdagochtend van 10 tot 12 uur.

Ter gelegenheid van de Kinderboekenweek kwamen alle leerlingen van
basisschool Berkenveld met hun juf langs in de Boekspot. ’s Ochtends
kwam eerst groep 3-4 (20 kinderen) en daarna de kleuters (15 kinderen).
Er werden prentenboeken voorgelezen en uitgelegd hoe de Boekspot werkt .
’s Middags kwamen alle bovenbouwleerlingen tegelijk (47 lln) voor de
voorleeswedstrijd, ook weer met de juffen. De drie finalisten (v.l.n.r.
Floor, Noor en Nienke) hebben voorgelezen en tijdens het juryberaad werd
ook aan hun verteld hoe de Boekspot werkt. De jury had het niet
makkelijk, maar heeft Noor uitgeroepen tot winnaar. Zij mag Berkenveld
gaan vertegenwoordigen op de voorleeswedstrijd voor alle scholen van
Roosendaal. Nadat alle leerlingen een (nieuw) boek hebben gekregen,
aangeboden door de oudervereniging en de Leefbaarheidsgroep, gingen ze
weer terug naar school. Alle leerlingen van Berkenveld en hun juffen
zijn weer een keer in de Boekspot geweest en ze waren erg enthousiast.
Kortom, een erg geslaagde dag!

Boekspot Heerle

De Boekspot is een boekenkast vol boeken voor en door de inwoners van Heerle. Iedereen mag er boeken lenen en ook toevoegen. Het is gratis en u hoeft zich niet te registreren.

Dit initiatief is door een groep enthousiaste vrijwilligers in het leven geroepen en gerealiseerd met hulp van de Leefbaarheidsgroep Heerle en bibliotheek VANnU. Elke zaterdagochtend is de Boekspot geopend van 10 – 12 uur.  Daarnaast is er ook gelegenheid om de Boekspot op woensdagochtend te bezoeken als de buurtkamer open is.

Maandelijks organiseren we op woensdagmiddag een voorlees/knutseluurtje van 15 – 16 uur. De voorleesuurtjes zijn gratis en je hoeft je er niet van te voren voor op te geven. Natuurlijk zijn de (groot-)ouders ook welkom.

Op woensdag 11 maart is er weer een voorleesuurtje. Marieke (de moeder van Ilse, Yannick en Sven) komt voorlezen. Het is gratis en je hoeft je niet vooraf op te geven. Alle ouders, verzorgers, opa’s en oma’s zijn ook welkom om te komen luisteren naar een verhaal. Na het voorlezen gaan we ook nog even wat knutselen en kleuren, we zitten in de boekenspot en na afloop kun je ook een mooi boek mee naar huis nemen!


Beste inwoners van Heerle en omgeving,

In deze nieuwsbrief vertellen we u graag over de Boekspot. U bent van harte welkom!

Lekker lezen!

Lezen is leuk! Door te lezen, beleven kinderen avonturen en ontdekken ze nieuwe werelden. Op school lezen ze elke dag, maar ook thuis is het leuk om te lezen! In de vakantie is het extra belangrijk dat de kinderen thuis lezen, zodat ze blijven oefenen met alle nieuwe letters en woorden die ze het afgelopen jaar hebben geleerd. Door 15 minuten per dag te lezen (of voorgelezen te worden) vergroten ze al hun woordenschat.

Wat is de Boekspot?

De Boekspot is een ‘buurtbieb’, opgericht door enkele inwoners van Heerle in samenwerking met de Leefbaarheidsgroep en de bibliotheek. In Buurthuis De Schalm (in de kerk) staat een kast met boeken voor kinderen en volwassenen, zoals gloednieuwe kinderboeken en voor de middelbare scholieren literatuurboeken ‘voor de lijst’. Er is een aparte plank vol met boekjes voor kinderen die net leren lezen (eind groep 2 en begin groep 3). Ook hebben we een paar cd’s, dvd’s, puzzels en spelletjes.

Hoe werkt de Boekspot?

Alle boeken zijn gratis te leen. U of uw kind hoeft zich niet aan te melden of in te schrijven en er wordt ook niets geregistreerd. U bepaalt dus zelf welke boeken u meeneemt en wanneer u ze weer terugbrengt. Op woensdagochtend en zaterdagochtend is de Boekspot open van 10.00 tot 12.00. Ook na het voorleesuurtje kunnen kinderen boeken meenemen. U kunt samen met uw kind komen, maar alleen zijn zij ook welkom. De openingstijden zijn helaas beperkt, omdat er altijd een vrijwilliger aanwezig moet zijn in De Schalm. We doen ons best de openingstijden uit te breiden!

Lenen is gratis. Aanmelden, inschrijven of registreren is niet nodig. Loop eens binnen en kijk of er iets voor u bijstaat.

U bent van harte welkom!

Voorleesuurtje

Ongeveer een keer per maand is er een voorleesuurtje in de Boekspot. De verhalen zijn vooral gericht op kinderen van groep 1 t/m 4, maar ook jongere en oudere kinderen zijn van harte welkom. We sluiten meestal aan bij een thema, zoals lente of herfst, en maken daar na het voorlezen vaak een kleurplaat of knutselwerkje bij. Ook het voorleesuurtje is gratis en aanmelden is niet nodig. (Groot)ouders/verzorgers zijn ook van harte welkom! Voor vragen of opmerkingen kunt u terecht bij Moniek Videler, moeder van Noor (groep 7) en Daan (groep 4).

Nou kwam het er eindelijk eens van… Een bezoekje aan het voorleesuurtje voor de kinderen in de Boekspot van dorpshuis De Schalm. Het is nog maar net `3 uur, maar ze zijn er helemaal klaar voor: 8 kinderen, en Peggy is er met Moniek, oma Corrie is er ook. Er komt nóg een moeder binnen met haar dochtertje. Het is november, Sinterklaas is in het land het kan dus alleen maar daarover gaan. Peggy leest voor uit een boekje van Aatje Piraatje. Een heel leuk verhaal, want het piratenschip wordt geënterd door de boot van Sinterklaas met al zijn Pieten. Daarna mogen de kinderen zelf lezen, maar vandaag wordt dat dus zingen. Want het boekje dat rondgaat is een boekje met allemaal Sinterklaasliedjes. Daarna is het tijd om de handjes uit de mouwen te steken, er wordt geknutseld en gekleurd. En er wordt gebabbeld. Vooral over Malle Pietje, die overal nep-cadeautjes weglegt. Maar blijkbaar kan dat de pret niet drukken. Want een meisje vertrouwt me toe dat ze maar liefst 7 keer haar schoen mag zetten. En dat is nou het mooie van het voorleesuurtje: je hoort nog eens wat en je hoort er meteen bij, jong en oud, iedereen is welkom!

Agenda voorleesuurtje, woensdag van 15:00-16:00

Voor dit schooljaar staan de voorleesuurtjes (onder voorbehoud) gepland op:
woensdag 17 juni 202

Oproep vrijwilligers

Vindt u het leuk om zelf een keer voor te lezen? Wilt u af en toe op zaterdagochtend (of op een ander moment in de week) als gastheer/-vrouw aanwezig zijn in de Boekspot (bv. eens in de zes weken)? Of heeft u een ander leuk idee? Laat het ons weten! Kom eens langs, spreek ons aan of kijk op www.heerle.info/verenigingen-stichtingen/boekspot-heerle.

Oproep boeken

Heeft u boeken die u zelf niet meer leest en zijn deze nog actueel en mooi? Dan verdienen ze een plekje in de Boekspot! We zijn vooral op zoek naar kinder- en jeugdboeken, romans en literatuur ‘voor de lijst’.

Elke woensdag- en zaterdagochtend van 10:00 tot 12:00             Boekspot Heerle in buurthuis De Schalm (in de kerk).

We zien u graag in de Boekspot!