Muziekschool De Toonier is nieuw in Heerle. Waar een tuinier in de tuin met bloemen en planten werkt gaat De Toonier aan de slag met tonen, muziek dus, en dat hoeft helemaal niet duur of ingewikkeld te zijn.

Keyboardles

De Toonier geeft keyboardles met het oog op liedjes spelen, alleen of samen met anderen.
Er is zoveel mogelijk met dit instrument! Ken je eenmaal de toetsen van het klavier zo goed als je eigen broekzak dan kunnen we ook andere soortgelijke instrumenten gaan ontdekken:

Het dorpshuis beschikt over een digitaal orgel dat in overleg te bespelen is. Kom het eens proberen:
1. Kies voor een statig pijporgels en speel prachtige klassieke muziek.
2. Selecteer een uitbundig theaterorgel voor popmuziek met orkestklanken
3. Gooi het over een andere boeg en kies voor de klanken van een (Hammond) toonwielorgel (jazz, blues, soul, gospel of zelfs rock).
4. Ga op onderzoek uit of je er ook hiphop mee kunt maken.

Ukulele

Een ukulele (ook wel ukelele of joekelille genoemd) is een 4-snarig muziekinstrument met een opgewekt vrolijkmakend geluid. Het is eenvoudiger te bespelen dan gitaar, geschikt voor kinderen en een prima opstapje als gitaar tóch je droominstrument is. Met slechts een paar grepen zijn al vele liedjes te spelen en het nodigt bovendien uit om mee te zingen en samen met andere mensen muziek te maken. Een goed voornemen om de toekomst van een positieve kant te bekijken toch? Wil je ukulele leren spelen? Neem dan even contact met ons op.

Probeerband

Lijkt het je leuk om in een bandje te spelen en/of te zingen? Doe dan mee met de Probeerband.
Alle instrumenten en apparaten voor een akoestische of elektrische popcoverband zijn aanwezig om te ontdekken dat spelen in een band geweldig is. Natuurlijk zijn we zuinig op ons gehoor dus maken we gebruik van oordopjes om onszelf en elkaar goed te kunnen horen.


Oefenruimte

In de oefenruimte kan de probeerband natuurlijk samen musiceren maar het is ook te gebruiken als lesruimte of als je rustig ongestoord op je instrument wilt oefenen. Beginnende bandjes kunnen er ook gebruik van maken, al dan niet gebruik maken van onze instrumenten en begeleiding.


Virtuele instrumenten

Naast de eerder genoemde digitale orgelmogelijkheden zijn er nog meer digitale instrumenten.
Denk aan piano’s, synthesizers, gitaren, strijk- en blaasinstrumenten. Kom het ontdekken!


Workshops & activiteiten

We hebben 17 december j.l. een geweldige kerstshow georganiseerd met diverse leerlingen en regionale artiesten met bandervaring. Dit feest zal eind 2023 weer plaatsvinden. Verder staan er voor dit jaar nog meer activiteiten op het programma zoals:
– Karaoke
– Open mic
– Jamsessie

Interesse?

Wil je meer weten? Neem gerust contact op met Muziekschool De Toonier voor meer informatie.

De tijdelijke website is: www.muziekclubroosendaal.nl
Mail naar muziek @ dorpshuisheerle . nl
Bellen of Appen kan ook: nul zes, vijf twee, acht negen, nul zes, vijf twee.