Inloopmiddag op de eerste zondag van de maand

Zondagmiddag inloop in Dorpshuis De Schalm
Vanaf februari zal het Dorpshuis elke 1e zondag van de maand ’s middags open zijn. Op 6 februari voor de presentatie van het boekje “Het verhaal van de Sint Gertrudiskerk”, met een inleiding door de schrijver ervan, René Hermans en een korte wandeling door Heerle waarbij we een bezoek brengen aan Garage Rommens (o.a. antieke tractoren) en de winkelboerderij van fam. Luysterburg.  We lopen in groepjes van hooguit 4 personen. Opgeven kan bij Wout van den Broek secretaris@dorpshuisheerle.nl, tel. 0650829352. De rest van het programma volgt.

Kerstlunch in het Dorpshuis

op woensdag 29 december was er oudejaarslunch. Deze werd georganiseerd en bekostigd door Dorpshuis De Schalm en verzorgd door Gastvrij de Schalm. De groet zaal zat gezellig vol en de sfeer was top! De lunch werd geopend door Wilfred Wayop die vanaf zijn keyboard een bescheiden orgelconcert gaf waarbij het gebruik maakte van de klanken van een oud Pools orgel. Daarna was er een gezellig samenzijn in een zaal die prachtig versierd was door René en Mariëtte Scheepers. Van René schreef ook een prachtig gedicht, dat voorgelezen werd door Wout van den Broek. Dit alles in het kader van: samen zijn tegen eenzaamheid in deze coronatijd.

Kinderkafee, een nieuw initiatief!

Jaren geleden heeft een aantal vrijwilligers uit Moerstraten het initiatief genomen om een danskafee op te starten in de Parelmoer, Moerstraten. Helaas moesten ze afscheid nemen van dit geweldig kafee. Een aantal vrijwilligers in Heerle vond dit zo jammer dat ze samen met buurthuis de Schalm Het danskafee nieuw leven inblazen. Met als resultaat dat op 18 februari 2022 het eerste Danskafee op Herel zijn deuren gaat openen, in buurthuis de Schalm.Voor alle schoolgaande jeugd van groep 1 TM de brugklas. Hou de facebook- en instagram-pagina in de gaten voor meer informatie: Hetkinderkafee.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is kinderkafee.jpg

Studie- en werkplekken in het dorpshuis

In corona-tijd is het niet eenvoudig om thuis te werken en te studeren, terwijl dat wel zo wenselijk is. Je kunt nu ook in ons dorpshuis terecht. Voor studenten is het gratis (!), voor werknemers en kleine bedrijven staat er een kleine vergoeding tegenover (per uur of per dagdeel). Het tarief is afhankelijk van de bijdrage die de werkgever geeft. Je kunt gebruik maken van koffie-/ thee faciliteiten (Gastvrij De Schalm) en er is goede WiFi aanwezig in het gebouw.

werken en studeren in alle rust…

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is d58b3bf1-1b97-3af8-9a26-19d0224733e7-1.jpg

CORONA-regels in het Dorpshuis: geen Corona Toegangsbewijs nodig, alleen bij het gebruik van consumpties in de ontmoetingsruimte (Gastvrij De Schalm). Tevens ook bij evenementen zoals het concert van The Rivals Band (11-12). Maar of dit evenement doorgaat is niet zeker.

Rabo-bank clubactie opbrengst € 338,37. Iedereen die op ons gestemd heeft HARTELIJK DANK!!

Uitvaarten in het dorpshuis

het kan en je kunt er meer over lezen, zie “zalen en reserveringen”

 

Hoi allemaal! We hebben goed nieuws: de Boekspot is weer open! 📚
Als de deur van De Schalm (de kerk) open is, is de Boekspot voortaan ook geopend. 📖Je kunt er nu dus veel vaker terecht, op een moment dat het jou het beste uitkomt. Lenen is gratis, je hoeft niet lid te zijn of iets te registreren. Heb je het boek uit, dan kom je het gewoon weer inleveren (in de inleverkrat) of inruilen voor een ander boek. We vragen jullie alleen de boel netjes achter te laten.  Er staan boeken voor kinderen van alle leeftijden en voor volwassenen, en we hebben ook wat spelletjes en dvd’s. Heb je zelf boeken die je niet meer leest,  maar die nog wel fris en actueel zijn? Zet ze dan niet zomaar weg, maar lever ze in bij Jan van bar De Schalm.
Dus om lekker te lezen in de vakantie: om eens langs in De Boekspot

Ook Heerle heeft een stamtafel:

‘Dit is een uitkomst’ ( uit BN-de Stem 4-2-2021).

HEERLE – Naast Wiekendael, Bloemschevaert en Waterland in Roosendaal en in het dorp Nispen heeft ook Heerle sinds woensdag een eigen stamtafel. Monique Meeuwisse-van Genk 04-02-21, 19:49

Met de opening van deze stamtafel in wijkhuis De Schalm in de kerk is zorginstelling Groenhuysen een stapje dichterbij de uiteindelijke wens om in iedere Roosendaalse wijk en dorp een stamtafel te realiseren. De stamtafels beogen een ontmoetingsplek te zijn waar ouderen laagdrempelig terecht kunnen voor een praatje, kopje koffie, beweegactiviteiten, workshops of informatie. ,,Iedereen kan hier doen waar hij zin in heeft’’, stelt coördinator stamtafels Manuela Perinotto van Groenhuysen. ,,We passen ons aan de wensen van onze gasten aan.’’

Behoefte aan ontmoetingsplek
Vanwege de coronaperikelen is de stamtafel stil van start gegaan. ,,Geen officiële opening nu maar dat feestje houden we tegoed’’, belooft Perinotto. Op de eerste dag vertellen bezoekers duidelijke behoefte te hebben aan een informele ontmoetingsplek. ,,Ik kwam al vijf jaar in de Buurtkamer die hieraan vooraf ging’’, vertelt bezoekster Sien van Eekelen. Sien zit gezellig op anderhalve meter afstand met dorpsgenootje Rina Buermans aan tafel. ,,Vroeger kon je alleen in de ochtend terecht. Nu de hele woensdag tussen 10.00 en 16.00 uur.’’ Voor Sien betekent haar bezoekje dat ze even niet alleen is en ook niet aan kwaaltjes hoeft te denken: ,,Ik woon alleen. Ook als ik ga wandelen kom ik momenteel niemand tegen. Dit is een uitkomst. Als het nu in mijn hoofd maar goed blijft gaan.’’
Alle stamtafels hebben om eventuele achteruitgang of zorgen van gasten op te merken een vaste professionele medewerkster van Groenhuysen met een organisatorische en signalerende functie.

Met dank aan de Gemeente Roosendaal.

Planning
Planning loopt vanaf nu (12-11-2020) via Jan Brouwers , e-mail: planning@dorpshuisheerle.nl

GOED NIEUWS!!

de Boekspot mag weer open! Dus jullie zijn van harte welkom op zaterdagochtend van 10 tot 12 uur.