Muziekclub Roosendaal

Wilfred Wayop (die ook bestuurslid is van het Dorpshuis) heeft een serie activiteiten opgezet om samen met de jeugd – – in groepsverband en individueel – muziek te maken en muziekles te geven. Zie de pagina Muziekclub Roosendaal.

Inloopmiddag op de eerste zondag van de maand

Zondagmiddag inloop in Dorpshuis De Schalm. Zondag 3 april kasteelwandeling naar Wouw, rondleiding en toelichting door René Hermans. Verzamelen om 13.30 uur. Eerste zondag van mei is er een muziekmiddag.

Kinderkafee, een nieuw initiatief!

Jaren geleden heeft een aantal vrijwilligers uit Moerstraten het initiatief genomen om een danskafee op te starten in de Parelmoer, Moerstraten. Helaas moesten ze afscheid nemen van dit geweldig kafee. Een aantal vrijwilligers in Heerle vond dit zo jammer dat ze samen met buurthuis de Schalm Het danskafee nieuw leven inblazen. Met als resultaat dat op 18 februari 2022 het eerste Danskafee op Herel zijn deuren gaat openen, in buurthuis de Schalm.Voor alle schoolgaande jeugd van groep 1 TM de brugklas. Hou de facebook- en instagram-pagina in de gaten voor meer informatie: Hetkinderkafee.

De volgende activiteit is op 1 juli:

Studie- en werkplekken in het dorpshuis

In corona-tijd is het niet eenvoudig om thuis te werken en te studeren, terwijl dat wel zo wenselijk is. Je kunt nu ook in ons dorpshuis terecht. Voor studenten is het gratis (!), voor werknemers en kleine bedrijven staat er een kleine vergoeding tegenover (per uur of per dagdeel). Je kunt gebruik maken van koffie-/ thee faciliteiten (Gastvrij De Schalm) en er is goede WiFi aanwezig in het gebouw.

werken en studeren in alle rust…

Rabo-bank clubactie opbrengst € 338,37. Iedereen die op ons gestemd heeft HARTELIJK DANK!!

Uitvaarten in het dorpshuis

het kan en je kunt er meer over lezen, zie “zalen en reserveringen”

 

 

Hoi allemaal! We hebben goed nieuws: de Boekspot is open! 📚
Als de deur van De Schalm (de kerk) open is, is de Boekspot voortaan ook geopend. 📖Je kunt er nu dus veel vaker terecht, op een moment dat het jou het beste uitkomt. Lenen is gratis, je hoeft niet lid te zijn of iets te registreren. Heb je het boek uit, dan kom je het gewoon weer inleveren (in de inleverkrat) of inruilen voor een ander boek. We vragen jullie alleen de boel netjes achter te laten.  Er staan boeken voor kinderen van alle leeftijden en voor volwassenen, en we hebben ook wat spelletjes en dvd’s. Heb je zelf boeken die je niet meer leest,  maar die nog wel fris en actueel zijn? Zet ze dan niet zomaar weg, maar lever ze in bij Jan van bar De Schalm.
Dus om lekker te lezen in de vakantie: om eens langs in De Boekspot

Ook Heerle heeft een stamtafel:

‘Dit is een uitkomst’ ( uit BN-de Stem 4-2-2021).

HEERLE – Naast Wiekendael, Bloemschevaert en Waterland in Roosendaal en in het dorp Nispen heeft ook Heerle sinds woensdag een eigen stamtafel. Monique Meeuwisse-van Genk 04-02-21, 19:49

Met de opening van deze stamtafel in wijkhuis De Schalm in de kerk is zorginstelling Groenhuysen een stapje dichterbij de uiteindelijke wens om in iedere Roosendaalse wijk en dorp een stamtafel te realiseren. De stamtafels beogen een ontmoetingsplek te zijn waar ouderen laagdrempelig terecht kunnen voor een praatje, kopje koffie, beweegactiviteiten, workshops of informatie. ,,Iedereen kan hier doen waar hij zin in heeft’’, stelt coördinator stamtafels Manuela Perinotto van Groenhuysen. ,,We passen ons aan de wensen van onze gasten aan.’’

Behoefte aan ontmoetingsplek
Vanwege de coronaperikelen is de stamtafel stil van start gegaan. ,,Geen officiële opening nu maar dat feestje houden we tegoed’’, belooft Perinotto. Op de eerste dag vertellen bezoekers duidelijke behoefte te hebben aan een informele ontmoetingsplek. ,,Ik kwam al vijf jaar in de Buurtkamer die hieraan vooraf ging’’, vertelt bezoekster Sien van Eekelen. Sien zit gezellig op anderhalve meter afstand met dorpsgenootje Rina Buermans aan tafel. ,,Vroeger kon je alleen in de ochtend terecht. Nu de hele woensdag tussen 10.00 en 16.00 uur.’’ Voor Sien betekent haar bezoekje dat ze even niet alleen is en ook niet aan kwaaltjes hoeft te denken: ,,Ik woon alleen. Ook als ik ga wandelen kom ik momenteel niemand tegen. Dit is een uitkomst. Als het nu in mijn hoofd maar goed blijft gaan.’’
Alle stamtafels hebben om eventuele achteruitgang of zorgen van gasten op te merken een vaste professionele medewerkster van Groenhuysen met een organisatorische en signalerende functie.

Met dank aan de Gemeente Roosendaal.

Planning
Planning loopt vanaf nu (12-11-2020) via Jan Brouwers , e-mail: planning@dorpshuisheerle.nl